Prosztata termoterápia

Az 1990-es években világszerte elterjedt eljárás a prosztata jóindulatú megnagyobbodásának, valamint a prosztata gyulladás bizonyos formáinak termoterápiával történő kezelése (hőkezelés, TUMT kezelés). Ez a speciális eljárás a prosztata megbetegedések úgynevezett alternatív, minimál invazív kezelési eljárásai közé tartozik.

A beavatkozás során egy a húgycsövön át felvezetett katéteren keresztül hőenergia leadása történik a prostatikus szövetekre. 46-60 Celsius fokos célhőmérséklet mellett végezzük a beavatkozást, melynek révén a katéter körüli szövetekben sejtelhalás, valamint a szimpatikus idegrendszerhez tartozó végkészülékek és idegelemek blokkolása (krónikus alfa-adrenerg blokád, neuronalis pusztulás) következik be. A beavatkozás kb. 1 órát vesz igénybe. A kezeléshez általános érzéstelenítés nem szükséges, helyi érzéstelenítésben elvégezhető.

A termoterápia hatására csökken a prostata tömege, javul a vizeletáramlás, illetve az idegi hatás miatt a vizelettárolási panaszok is jelentősen mérséklődnek. A modern számítógépes vezérlőrendszernek köszönhetően a folyamatos hőmérséklet kontroll teszi lehetővé, hogy prosztatán kívül hőkárosító hatás ne léphessen fel. A beavatkozás további előnye, hogy kiválthatja a hasonló hatást elérő, elhúzódó, drága gyógyszeres kezeléseket.

2000 áprilisában Magyarországon elsőként cégünk vezette be a prosztata hőkezeléseket. Jelenleg 30 egészségügyi intézményben történik termoterápiás kezelés cégünk berendezéseivel és szakmai felügyeletével.

Cégünk országos termoterápia kezeléseinek szakmai vezetője Dr. Buzogány István címzetes docens, a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ osztályvezető főorvosa.

A kezelésekről szóló kisfilm:

Központok

Adja meg címét, az Önhöz legközelebb található rendelésünkhöz:

Az Önhöz legközelebb eső intézményt itt tekintheti meg.


A PROSZTATA TERMOTERÁPIA KEZELÉSSEL KAPCSOLATBAN A KÖVETKEZŐ KÖZPONTI TELEFONSZÁMON KÉRHET FELVILÁGOSÍTÁST:

+ 36 72 210-461