Prosztata termoterápia

Az 1990-es években világszerte elterjedt eljárás a prosztata jóindulatú megnagyobbodásának, valamint a prosztata gyulladás bizonyos formáinak termoterápiával történő kezelése (hőkezelés). Ez a speciális eljárás a prosztata megbetegedések úgynevezett alternatív, minimál invazív kezelési eljárásai közé tartozik.

A beavatkozás során egy a húgycsövön át felvezetett katéteren keresztül hőenergia leadása történik a prostatikus szövetekre. 46-60 Celsius fokos célhőmérséklet mellett végezzük a beavatkozást, melynek révén a katéter körüli szövetekben sejtelhalás, valamint a szimpatikus idegrendszerhez tartozó végkészülékek és idegelemek blokkolása (krónikus alfa-adrenerg blokád, neuronalis pusztulás) következik be. A beavatkozás kb. 1 órát vesz igénybe. A kezeléshez általános érzéstelenítés nem szükséges, helyi érzéstelenítésben elvégezhető.

A termoterápia hatására csökken a prostata tömege, javul a vizeletáramlás, illetve az idegi hatás miatt a vizelettárolási panaszok is jelentősen mérséklődnek. A modern számítógépes vezérlőrendszernek köszönhetően a folyamatos hőmérséklet kontroll teszi lehetővé, hogy prosztatán kívül hőkárosító hatás ne léphessen fel. A beavatkozás további előnye, hogy kiválthatja a hasonló hatást elérő, elhúzódó, drága gyógyszeres kezeléseket.

2000 áprilisában Magyarországon elsőként cégünk vezette be a prosztata hőkezeléseket. Jelenleg 30 egészségügyi intézményben történik termoterápiás kezelés cégünk berendezéseivel és szakmai felügyeletével.

Az Önhöz legközelebb eső intézményt itt tekintheti meg.

Cégünk országos termoterápia kezeléseinek szakmai vezetője Dr. Buzogány István címzetes docens, a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ osztályvezető főorvosa.

A kezelésekről szóló kisfilm:


A PROSZTATA TERMOTERÁPIA KEZELÉSSEL KAPCSOLATBAN A KÖVETKEZŐ KÖZPONTI TELEFONSZÁMON KÉRHET FELVILÁGOSÍTÁST:

+ 36 72 210-461