Műtétek

HÚGYHÓLYAG TÜKRÖZÉS

Urethrocystoscopia

Ez az optikus vizsgálóeszköz lehetővé teszi a húgycső és a hólyag alapos áttekintését, mely során számos kóros eltérést találhatunk (húgycsőszükület, hólyagdaganat, gyulladásos elváltozás, hólyagkő, fejlődési rendellenesség, húgycső és hólyagnyálkahártya elváltozás, bizonyos prosztatafolyamatok)

Nőbetegek esetén az eszköz az egyenes húgycsövön keresztül általában könnyedén a hólyagba bevezethető, különösebb fájdalommal nem jár. Férfiaknál, a hosszabb és kanyargósabb húgycső miatt minden irányba meghajló, úgynevezett flexibilis eszközt használunk, mellyel gyakorlatilag fájdalommentessé válik a beavatkozás

A tükrözés menete

A beavatkozás járóbeteg ellátás körülményei közt zajlik, helyi érzéstelenítésben végezzük, bennfekvést nem igényel.

Az előkészítés során a húgycső külső nyílásának környékét megfelelően fertőtlenítjük.  A vizsgálat előtt síkosító anyagot fecskendezünk a húgycsőbe, melynek fájdalomcsillapító -érzéstelenítő és fertőtlenítő hatása is van. Néhány perc várakozás után az optikus eszközt szemkontroll mellett vezetjük a húgycsövön keresztül a hólyagba. A bevezetés során teljes hosszában áttekintjük a húgycsövet, majd, folyadékkal történő feltöltést követően, a hólyagot  vizsgáljuk meg.

A vizsgálat általában csak néhány percig tart.

Gyakori kérdések a műtétről

Szövődmények ritkán jelentkeznek. A beavatkozás gyakorlatilag fájdalommentes, rövid ideig tart. Leggyakrabban átmeneti enyhe húgycső égéssel kell számolni, mely spontán szűnik.

KÜLDJE EL KÉRDÉSÉT, VISSZAHÍVJUK!

  ELÉRHETŐSÉGEK

  EGYNAPOS SEBÉSZET

  +36 72 514 265
  7621 Pécs, Irgalmasok u. 1.

  MAGÁNRENDELÉS

  +36 30 223 6969
  7621 Pécs, Irgalmasok u. 1.

  SZAKRENDELŐ

  +36 72 514 260
  7621 Pécs, Irgalmasok u. 1.