Műtétek

LÉZERES, ENDOSZKÓPOS PROSZTATAMŰTÉT

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésére

Lézerek alkalmazása a jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésében

Az endoszkópos lézeres technikák működésének alapja, hogy egy speciális eszközzel a húgycsövön keresztül lézer sugarak juttattunk a prosztatában, mely hőenergia révén különböző szöveti változásokat hoznak létre.

Korábbi típusaik felmelegítették a közvetlenül a prosztatát, melynek következtében a szövetek elhalását okozták (koagulációs nekrózis)

A legmodernebb lézereket a prosztata szövetének közvetlen elpárologtatására vagy darabolására is alkalmazhatók, ami hatékonyabb, mint a lézeres koaguláció. Vaporizációs  (párologtatása) technika révén olyan sugár keletkezik, amely közvetlenül nem érintkezik a prosztatával, a magas hőenergiát szövetek pusztulását, elpárologtatását eredményezi. Előnyük, hogy a műtét kevesebb vérzéssel és ezáltal kevesebb szövődménnyel jár

Milyen lézert használunk mi?

Az Uro-clin KFT -nél  holmium lézert használunk, mely széles körben alkalmazott egyik legmodernebb lézertechnika. Holmium lézerek a prosztata vágására és párologtatásra egyaránt használhatók.

Hogy történik a műtét kivitelezése?

A műtét általános vagy spinalis érzéstelenítésben végezhető, akár egynapos sebészeti ellátás körülményei között. A katéter viselés ideje általában rövidebb a hagyományos műtéti technikák esetén.

Milyen előnyökkel jár a műtét? 

A műtét előtti nehezített vizeletürítés az esetek többségében jelentősen javul. A vizeletsugár erősebbé válik, a gyakori vizeletürítéshez kapcsolódó panaszok csökkennek.

A lézeres kezelés általában a vérzés csökkenését, a folyadék felszívódását és a kórházi tartózkodás hosszát, valamint a merevedési zavar és a „száraz” ejakuláció gyakoriságának csökkenését eredményezi.

Ez az eljárás meglehetősen hasznos magas kockázatú betegeknél, vagy akik a véralvadásgátló kezelésben részesülnek, mivel a gyógyszeres terápiát nem kell megszakítani beavatkozáskor.

KÜLDJE EL KÉRDÉSÉT, VISSZAHÍVJUK!

  ELÉRHETŐSÉGEK

  EGYNAPOS SEBÉSZET

  +36 72 514 265
  7621 Pécs, Irgalmasok u. 1.

  MAGÁNRENDELÉS

  +36 30 223 6969
  7621 Pécs, Irgalmasok u. 1.

  SZAKRENDELŐ

  +36 72 514 260
  7621 Pécs, Irgalmasok u. 1.